Skip to main content

Επιδότηση Ενοικίου

Η έναρξη εφαρμογής του μέτρου θα είναι από 1.1.2019. Τα 8.000 ευρώ θα είναι το ανώτατο ατομικό εισοδηματικό όριο, ενώ τα 24.000 ευρώ θα είναι το ανώτατο αντίστοιχο οικογενειακό.

Το ποσό που θα εισπράττει κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό θα είναι τα 70 ευρώ, ως αφετηρία. Στη συνέχεια, θα αυξάνεται το ποσό αυτό κατά 50% για κάθε προστατευόμενο μέλος, που σημαίνει για κάθε παιδί που είναι ανήλικο ή σπουδάζει έως την ηλικία των 24 ετών. Η οικονομική ενίσχυση δεν θα υπερβαίνει τα 210 ευρώ το μήνα, κατ’ ανώτατο όριο. Ενίσχυση θα λάβουν και όσοι διαθέτουν στεγαστικό δάνειο και βρίσκονται στα αντίστοιχα εισοδηματικά όρια.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα:

  • Ζευγάρι χωρίς παιδιά: Το εισοδηματικό όριο ανέρχεται σε 12.000 ευρώ. Το ποσό της επιδότησης θα φτάσει τα 105 ευρώ το μήνα.
  • Ζευγάρι με ένα παιδί: Το εισοδηματικό όριο αυξάνεται στα 16.000 ευρώ. Το ποσό της επιδότησης επίσης θα αυξηθεί στα 140 ευρώ το μήνα.
  • Ζευγάρι με δύο παιδιά: Το όριο του ετήσιου εισοδήματος σε αυτή την περίπτωση θα φτάσει τα 20.000 ευρώ. Το ποσό της επιδότησης θα ανέλθει στα 175 ευρώ το μήνα.
  • Ζευγάρι με τρία παιδιά: Το εισοδηματικό όριο θα φτάσει στο μέγιστο επίπεδο, που είναι τα 24.000 ευρώ. Το ποσό της επιδότησης θα ανέλθει στα 210 ευρώ το μήνα.

Μιχάλης Αργυρούδης

Ο Μιχάλης Αργυρούδης σπούδασε Λογιστική και Χρηματοοικονομική στο University of West London και συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο University of Cardiff στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι κάτοχος BSc και MBA στην επιστήμη της Χρηματοοικονομικής και άδειας Λογιστή Φοροτεχνικού Α’ τάξης.
Σήμερα ως επικεφαλής του λογιστικού γραφείου numerica εργάζεται με σκοπό την πλήρη υποστήριξη των επιχειρήσεων στο αντικείμενο της λογιστικής των εργατικών και της φορολογίας. Είναι σύμβουλος εκπαίδευσης σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και εισηγητής σεμιναρίων στο αντικείμενο των εργατικών και της μισθοδοσίας.