Skip to main content

Επιδότηση Ενοικίου / Επίδομα Στέγασης 2019

Σε λίγες ημέρες και σίγουρα μέσα στο μήνα Φεβρουάριο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα από την ΗΔΙΚΑ για την επιδότηση ενοικίου.

Τα ποσά του επιδόματος θα κινούνται από τα 70 έως τα 210 ευρώ ανάλογα με τη σύνθεση και το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού.

Προφανώς για να είναι κάποιος δικαιούχος του επιδόματος ενοικίου πρέπει για το έτος 2019 να βρίσκεται στο ενοίκιο.

Κριτήρια για το επίδομα στέγασης / επιδότηση ενοικίου

  • Το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού, σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση για το έτος 2017 δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από τις 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό. Το ποσό προσαυξάνεται κατά 3.500 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού.
  • Το συνολικό εισόδημα δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από τα 21.000 ευρώ το έτος, αυτό αποτελεί και το ανώτατο όριο εισοδήματος ώστε κάποιος να είναι δικαιούχος του επιδόματος.
  • Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη του ποσού των 120.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, και στο ανώτατο όριο δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 180.000 ευρώ.
  • Οι αιτήσεις για το στεγαστικό επίδομα θα γίνονται σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ η οποία σύντομα αναμένεται να δέχεται αιτήσεις

Να αναφέρουμε ότι το ποσό για το επίδομα στέγασης / επιδότηση ενοικίου, είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται σε κρατήσεις, δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, ιδιώτες ή τράπεζες.

Μιχάλης Αργυρούδης

Ο Μιχάλης Αργυρούδης σπούδασε Λογιστική και Χρηματοοικονομική στο University of West London και συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο University of Cardiff στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι κάτοχος BSc και MBA στην επιστήμη της Χρηματοοικονομικής και άδειας Λογιστή Φοροτεχνικού Α’ τάξης.
Σήμερα ως επικεφαλής του λογιστικού γραφείου numerica εργάζεται με σκοπό την πλήρη υποστήριξη των επιχειρήσεων στο αντικείμενο της λογιστικής των εργατικών και της φορολογίας. Είναι σύμβουλος εκπαίδευσης σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και εισηγητής σεμιναρίων στο αντικείμενο των εργατικών και της μισθοδοσίας.